Дослідження обробки незбираного молока імпульсними електричними полями - Святненко, Роман Сергійович; Маринін, Андрій Іванович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Фурсік, Оксана Петрівна (My University, 2018)
У сучасних умовах виробництва продукції науково-технічний прогрес є одним з найважливіших факторів у молочній промисловості, при якому створюється та впроваджується у виробництві нові методи обробки. Робота присвячена дослідженню впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на обробку середовища для мікробіологічної стабільності незбираного молока.Наведено результати досліджень обробленого незбираного молока, ІЕП. Встановлено, що обробка ІЕП з напругою 30 кВ/см протягом 30 с є найбільш ефективною, оскільки сприяє подовженому терміну зберігання незбираного молока. In modern conditions of production, scientific and technological progress is one of the most important factors in the dairy industry, in which new processing methods are created and introduced in production. The paper is devoted to the study of the influence of pulsed electric fields (IEP) on the processing of media for the microbiological stability of whole milk. The results of investigations of processed whole milk, IOP. It has been established that processing of IOP with a voltage of 30 kV / cm for 30 s is most effective, as it promotes an extended shelf-life of whole milk.
Keywords: імпульсні електричні поля; незбиране молоко; pulsed electric fields; whole milk; кафедра технології молока і молочних продуктів