Ємцев, Віктор ІвановичЄмцева, Галина Федорівна2021-03-262021-03-262015Ємцев, В. І. Ключові суперечності процесу ціноутворення на вітчизняному ринку цукру / В. І. Ємцев, І. В. Ємцева // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21, № 6. – С. 93–99.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33137Виявлено основні суперечності процесу ціноутворення в існуючих в умовах функціонування національного ринку цукру й конкурентоформуючого середовища. Визначено, що головними факторами, які впливають на формування цін на ринку цукру, є самоусунення держави від регулювання, встановлення й підтримки цін, цінових пропорцій на продукцію різних сфер АПК, посилення тенденцій до зміни структури виробництва в сільському господарстві, дисбаланс попиту та пропозиції цукрового буряку й цукру, відсутність дієвої системи контролю якості й безпеки цукру, організованих каналів збуту вітчизняного цукру, валютні ризики тощо.otherкафедра економіки і правакафедра економіки праці та менеджментуцінацукордисбалансякістьціноутворенняpricepricingsugarimbalancequalityКлючові суперечності процесу ціноутворення на вітчизняному ринку цукруArticle