Мукоїд, Роман МиколайовичЄмельянова, Ніна ОлександрівнаЧумакова, Олена Володимирівна2013-06-112013-06-112013Мукоїд, Р. М. Глютен. Чому його можна не всім? / Р. М. Мукоїд, Н. О. Ємельянова, О. В. Чумакова // Современные направления теоретических и прикладных исследований : материалы международной научно-практической конференции, 2013 р. – О. : 2013 – Вып 1., Т. 4. - С. 81 – 84.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8239Стаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.otherбілокглютенцеліакіязахворюванняпродуктипророщуваннязерноproteinglutenceliacdiseasefoodgerminationgrainкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваГлютен. Чому його можна не всім?Thesis