Глютен. Чому його можна не всім? - Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна (My University, 2013)
Стаття присвячена вивченню проблем боротьби з генетичним захворюванням - целіакією. Захворювання пов'язане з непереносимістю білка злакових культур - глютену. Запропоновано для профілактичного та лікувального харчування вживати продукти, виготовлені з пророщених безглютенових злаків. The paper studies the problems of combating genetic disease - celiac disease. The disease is associated with intolerance to protein cereal - gluten. Proposed for the prophylactic and therapeutic feeding to avoid foods made from sprouted gluten-free cereals.
Keywords: білок; глютен; целіакія; захворювання; продукти; пророщування; зерно; protein; gluten; celiac; disease; food; germination; grain; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства