Управління структурою капіталу підприємства за критерієм мінімізації його вартості - Михайленко, Ольга Валеріївна; Скоморохова, Світлана Юріївна; Чернова, Анна Олександрівна (My University, 2018)
Проаналізовано варіанти побудови структури власного капіталу підприємства, недоліки та переваги методів оптимізації структури капіталу. Обґрунтовано доцільність управління структурою капіталу підприємства. Розроблено практичні рекомендації щодо визначення загальної потреби у фінансових ресурсах, необхідних для здійснення поточної діяльності підприємства. Проаналізовано інструментарій та методи оптимізації структури капіталу підприємства, на основі яких запропоновано підхід до пошуку оптимальності структури капіталу за методом мінімізації середньозваженої вартості капіталу. The author analyzes the options for constructing the structure of the company's own capital, the disadvantages and advantages of optimizing capital structure. The expediency of management of the capital structure of the enterprise is substantiated. Practical recom¬mendations for determining the overall need for financial resources necessary for carrying out the current activity of the enterprise are developed. The tools and methods of optimizing the capital structure of the enterprise are analyzed, on the basis of which an approach to finding optimality of the structure of capital is proposed based on the method of minimizing the weighted average cost of capital
Keywords: капітал; управління структурою капіталу; фінансовий леверидж; середньозважена вартість капіталу; керуючі процеси; залучений та власний капітал; capital; capital structure management; financial leverage; weighted average cost of capital; attracted and equity capital; management processes; кафедра обліку і аудиту