Втрати напору турбулентним потоком у зигзагоподібних каналах - Кулінченко, Віталій Романович (My University, 2012)
На підставі теоретичних і експериментальних досліджень вивчена структура потоку в зигзагоподібних каналах. Отримані розрахункові рівняння для визначення коефіцієнтів місцевих опорів, які дають можливість більш точно виконувати інженерні розрахунки втрат напору у каналах такої геометричної форми, які широко використовуються в тепломасообмінних апаратах.

On the basis of theoretical and experimental researches the structure of stream is studied in the zigzag ductings. Calculation equalizations are got for determination of coefficients of local resistances, which enable more exactly to execute the engineerings calculations of losses of pressure in ductings of such geometrical form, which are widely utillized in heat-mass transfer vehicles.
Keywords: зигзагоподібний канал; опір каналу; напір; коліно; поворот; статичний тиск; модельне коліно; ідеальна рідина; zigzag channel; resistance of channel; pressure; knee; turn; static pressure; model knee; ideal liquid; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв