Методика проведення судово-бухгалтерської експертизи правопорушень, пов’язаних із ухиленням від сплати податків - Духновська, Людмила Миколаївна (My University, 2008)
Main object of Ukrainian legislation is protection of legitimate interest of country, enterprises in economical field. Among economics transgressions, main part becomes to infraction of the law. Infringement disclosure and revelation demands not only legal knowledge, but also special experience in different economical fields (taxation, accounting, control-revision activity and etc).

Основним завданням чинного законодавства в Україні є захист законних інтересів держави, підприємців і споживачів у господарській сфері. Найбільша питома вага серед правопорушень у сфері економіки припадає на порушення податкового законодавства. Виявлення і розкриття правопорушень потребує не тільки юридичних знань, а і спеціального досвіду в різних сферах економіки (оподаткуванні, бухгалтерському обліку, контрольно-ревізійній діяльності тощо).
Keywords: судова експертиза; бухгалтерський облік; облік податків; forensic examination; accounting; tax accounting; кафедра обліку і аудиту