Синтез похідних лупініну в ряду флавоноїдів - Бондаренко, Богдан; Фрасинюк, Михайло Сергійович; Бондаренко, Світлана Петрівна (My University, 2011)
Проведено аннелювання оксазинового циклу до хромонового та кумаринового ядра шляхом взаємодії 7-гідроксиізофлавонів та 7-гідроксикумаринів з лупініламіном та формаліном. Вперше отримано нові похідні 9,10-дигідро-4H,8H-хромено[8,7-e][1,3]оксазин-4-ону та 9,10-дигідро-2H,8H-хромено[8,7-e][1,3]оксазин-2-ону, що містять в положенні 9 фрагмент лупініну.

Oxazine cycles were annelated to chromone and cumarin rings by interaction of 7-hydroxyisoflavones and 7-hydroxycumarins with lupinilamin and formalin. Derivatives of 9,10-dihydro-4H,8H-chromeno[8,7-e][1,3]oxazine-4-one and 9,10-dihydro-2H,8H-chromeno[8,7-e][1,3]oxazine-2-one which contain a lupinin fragment in position 9 were obtained for the first time.
Keywords: алкалоїд; лупінін; лупініламін; флавоноїди; ізофлавон; кумарин; alkaloid; lupinin; lupinilamin; flavonoids; isoflavone; cumarin; кафедра харчової хімії