Дія ультразвукової кавітації та НВЧ випромінювання на мікроорганізми морквяного соку - Жеплінська, Марія Михайлівна; Зоткіна, Лариса Василівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Матко, Світлана Василівна (My University, 2004)
Вивчено можливість підвищення якості непастеризованого морквяного соку фізичними діями, в першу чергу за допомогою ультразвукової кавітації і СВЧ випромінювання. Встановлено, що під впливом ультразвуку при деяких режимах обробки соку в ньому різко зменшується кількість мікроорганізмів.

The opportunity to improve the quality of nonpasteurization carrot juice with a help of physical activities, especially with the help of ultrasonic cavitation and microwave radiation was researched. It was found that under the influence of ultrasound for certain modes of processing juice in it the amount of microorganisms sharply decreases.
Keywords: гетерогенні системи; ультразвук; кавітація; мікроорганізми; heterogeneous systems; ultrasound; cavitation; microorganisms; кафедра фізики та професійної безпеки; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування