Олійні та бобові культури як джерела рослинного білка - Ляшко, Галина Василівна; Янюк, Тетяна Іванівна (My University, 2023)
Незамінними компонентами раціону людини є білки. Білки рослинного походження неухильно набирають популярності, і очікується, що ця тенденція зростання збережеться протягом наступних кількох десятиліть. Рослинні білки є гарним джерелом багатьох незамінних амінокислот, важливих макроелементів, і їх достатньо для досягнення повноцінного білкового харчування.

Proteins are indispensable components of the human diet. Plant-based proteins are steadily gaining in popularity, and this upward trend is expected to continue over the next few decades. Vegetable proteins are a good source of many essential amino acids, important macronutrients, and they are sufficient to achieve complete protein nutrition.
Keywords: рослинний білок; бобові культури; олійні культури; кафедра технології зберігання і переробки зерна; vegetable protein; legumes; oil crops