Альтернативні методи осадження сироваткових білків - Пархомець, Петро Володимирович; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2025)
Переробка молочної сироватки лишаєтьсянагальноюпроблемою для малих та середніх виробників молочної продукції. Розповсюджені методи її розділенняабо утилізації вимагають застосування специфічного та коштовного обладнання. В той же час, молочна сироватка є джерелом високоціннихсироваткових білків. Ці білки є коштовним харчовим компонентом, належна їх переробка та очищення здатна принести підприємствам додатковий прибуток. Вченими всього світу продовжується пошук інноваційних методів концентрування та вилучення сироваткових білків молока. Було проведено систематичний огляд актуальних літературних джерел з метою виявленняінноваційних і простих у реалізації методів концентрування білків.
Keywords: осадження сироваткових білків; сироватка молочна; кафедра технології молока і молочних продуктів