Українська революція: здобутки і втрати в державотворчих змаганнях (1917 - 1920 рр.) - Кондратюк, В. О.; Буравченкова, Світлана Борисівна (My University, 1998)
Широке відзначення 80-річчя української революції, складні державотворчі процеси сьогодення зумовили особливо високий суспільний інтерес до подій і уроків 1917-1920 pp. в Україні. Пропонований увазі читачів навчальний посібник узагальнює новітні досягнення наукових розвідок, методичних розробок, історико-документальних та художніх публікацій з цієї ключової проблеми історії української державності. Розрахований на викладачів, студентів вищої та спеціальної школи, широкий читацький загал. Wide celebration of 80th anniversary of Ukrainian Revolution, challenging the state-led processes present a particularly high public interest in the events and lessons of 1917-1920 pp. in Ukraine. Proposed readers tutorial summarizes the latest achievements of scientific studies, teaching materials, historical documentaries and feature articles on key issues of the history of Ukrainian statehood. Designed for teachers, students, senior and special schools, a wide readership.
Keywords: революційні події; революція; державні процеси; кафедра гуманітарних дисциплін; государственные процессы