Гелланова камедь в оздоблювальному напівфабрикаті з піноподібною структурою - Оболкіна, Віра Іллівна; Сивній, Іванна Іванівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна (My University, 2015)
Проведені дослідження по визначенню фізико-хімічних та технологічних властивостей камеді геллану з метою її використання при створенні кондитерських виробів в якості гелеутворювача. Доведено ефективність використання гелланової камеді в технології оздоблювального напівфабрикату з метою покращення споживчих властивостей та зниження витрат гелеутворювача. Studies devoted to determine of physical-chemical and technological properties of gellan gum the purpose of its use in creating confectioneryproducts as the gelling agent. Proved efficiency gellan gum in the technology of semi finishing productto improve consumer properties and cost the gelling agent.
Keywords: камедь геллану; гелеутворювач; кондитерські вироби; оздоблювальний напівфабрикат; піноподібна структура; gellan gum; the gelling agent; confectionery; finishing the semi-finishedproduct; spumy structure; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра технології цукру і підготовки води