Rubanka, KaterynaGorodyska, Olena2024-11-182020Rubanka, K. Study of the influence of alkalized cocoa powder on the structural and mechanical properties of instant mousses / K. Rubanka, O. Gorodyska // Recent scientific investigation : proceedings of the 1st International scientific and practical conference, 6–8 december 2020. – Oslo, Norway : InterConf, 2020. – P. 972–977.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45838Робота присвячена дослідженню впливу алкалізованого какао-порошку на процес приготування мусів. Проведена порівняльна оцінка впливу різних видів какао-порошків на піноутворюючу здатність мусів, їх мікроструктуру, структурно- механічні показники та органолептичні властивості. Встановлено оптимальне дозування алкалізованого какао-порошку до рецептури мусів швидкого приготування.The work is devoted to the study of the influence of alkalized cocoa powder on the process of making mousses. A comparative assessment of the influence of various types of cocoa powders on the foaming ability of mousses, their microstructure, structural and mechanical characteristics and organoleptic properties was carried out. The optimal dosage of alkalized cocoa powder in the recipe for instant mousses has been established.ukкафедра технології консервуванняалкалізований какао-порошокмус швидкого приготуванняструктурно-механічні властивостіпіноутворююча здатністьcocoa powderinstant moussestructural and mechanical propertiesfoaming abilityStudy of the influence of alkalized cocoa powder on the structural and mechanical properties of instant moussesThesis