Прогресивна вапнокарбонізація - як один із методів підвищення ефективності очищення дифузійного соку - Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович (My University, 2008)
Одним з ефективних способів підвищення ефективності очищення та високих седиментаційно-фільтраційних властивостей осаду є процес вапнокарбонізації (одночасного оброблення дифузійного соку вапном і вуглекислим газом), та особливо - вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН і лужності. Тому за кордоном в заводських умовах отримали розповсюдження схеми з попередньою вапнокарбонізацією. В результаті високомолекулярні сполуки коагулюють з одночасною дегідратацією і адсорбуються на поверхні утворених кристалів карбонату кальцію.

One of effective methods of increase of efficiency of cleaning and high sedimentation-lauter properties of sediment is a process of defecosaturation(simultaneous treatment of diffusive juice a lime and carbon dioxide), and especially are defecosaturations with the step increase of рН and щелочности. Therefore abroad in plant terms got distribution of chart with preliminary ефекосатурацией. As a result high molecular connections коагулируют with simultaneous dehydration and adsorbed on the surface of well-educated crystals of calcspar.
Keywords: основне вапнування; карбонізація; дифузійний сік; кольоровість; basic defecation; saturation; diffusive juice; coloured; кафедра технології цукру і підготовки води