Дослідження впливу параметрів екстрагування рослинної сировини на вихід екстрактивних речовин - Помін, Марина Валеріївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Іванов, Сергій Віталійович (My University, 2013)
Статтю присвячено питанням отримання якісних екстрактів, що лежать у площині дослідження взаємозв’язку: умови екстракції – властивості екстракту. Ця стаття становить інтерес для безалкогольної промисловості, спрямованої на розширення асортименту напоїв із застосуванням натуральних компонентів: екстрактів рослинної сировини та настоїв пряно-ароматичної сировини, які є цінним джерелом біологічно активних речовин. Досліджено вплив природи розчинника та тривалості екстракції на вихід екстрактивних речовин. Як рослинну сировину було використано плоди хеномелесу та листя і квітки глоду. Наведена органолептична оцінка якості отриманих екстрактів. Article deals with obtaining high-quality extracts that lie in the plane of the investigation of the relationship : the conditions of extraction - properties of the extract. This article is of interest to soft drinks industry, aimed at expanding the range of drinks with natural ingredients : extracts of plant material and extracts of aromatic raw materials, which is a valuable source of biologically active substances. The influence of the solvent nature and duration of extraction on the yield of extractives . As the plant material used henomelesu fruits and leaves and flowers of hawthorn. The following organoleptic quality assessment derived extracts.
Keywords: екстрагування; extraction; рослинна сировина; plant material; умови екстракції; extraction conditions; якість екстрактів; качество экстрактов; quality of the extracts; кафедра експертизи харчових продуктів