Помін, Марина ВалеріївнаУсатюк, Світлана ІванівнаІванов, Сергій Віталійович2014-03-242014-03-242013Помін, М. В. Дослідження впливу параметрів екстрагування рослинної сировини на вихід екстрактивних речовин / М. В. Помін, С. І. Усатюк, С. В. Іванов // Якість і безпека харчових продуктів : збірн. тез міжнар. наук.-техн. конф., 14–15 лист. 2013 р. – К.: НУХТ, 2013. – С. 131–132.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13394Статтю присвячено питанням отримання якісних екстрактів, що лежать у площині дослідження взаємозв’язку: умови екстракції – властивості екстракту. Ця стаття становить інтерес для безалкогольної промисловості, спрямованої на розширення асортименту напоїв із застосуванням натуральних компонентів: екстрактів рослинної сировини та настоїв пряно-ароматичної сировини, які є цінним джерелом біологічно активних речовин. Досліджено вплив природи розчинника та тривалості екстракції на вихід екстрактивних речовин. Як рослинну сировину було використано плоди хеномелесу та листя і квітки глоду. Наведена органолептична оцінка якості отриманих екстрактів. Article deals with obtaining high-quality extracts that lie in the plane of the investigation of the relationship : the conditions of extraction - properties of the extract. This article is of interest to soft drinks industry, aimed at expanding the range of drinks with natural ingredients : extracts of plant material and extracts of aromatic raw materials, which is a valuable source of biologically active substances. The influence of the solvent nature and duration of extraction on the yield of extractives . As the plant material used henomelesu fruits and leaves and flowers of hawthorn. The following organoleptic quality assessment derived extracts.uk-UKекстрагуванняextractionрослинна сировинаplant materialумови екстракціїextraction conditionsякість екстрактівкачество экстрактовquality of the extractsкафедра експертизи харчових продуктівДослідження впливу параметрів екстрагування рослинної сировини на вихід екстрактивних речовинThesis