Основні методи визначення ефективності сонцезахисних косметичних засобів - Пещера, Любов Сергіївна; Манк, Валерій Веніамінович (My University, 2015)
Відомо, що ультрафіолетове випромінювання в малих дозах надає сприятливу дію на шкіру, стимулюючи загальнообмінні процеси. Але при перевищенні допустимої індивідуальної дози дію ультрафіолету може стати руйнівним. Для захисту від шкідливого впливу сонячного випромінювання набуває широкого поширення група спеціальних косметичних засобів з ефектом фотозахисту. It is known that ultraviolet radiation in small doses has a beneficial effect on the skin, stimulating zahalnoobminni processes. But in excess of the permissible individual dose effect of UV light can be devastating. To protect against the harmful effects of solar radiation becomes widespread group of special cosmetic products with effect fotozahystu.
Keywords: косметичні засоби; сонцезахисна косметика; ефективність косметики; cosmetics; sun protection cosmetics; effectiveness of cosmetics