Багатокритеріальний синтез маршрутів пересування мобільних роботів з розпізнаванням перешкод - Шворов, Сергій Андрійович; Болбот, Ігор Михайлович; Штепа, Володимир Миколайович; Заєць, Наталія Анатоліївна; Дудник, Алла Олексіївна (My University, 2012)
Розглянута задача синтезу компромісно-оптимальних маршрутів руху мобільних роботів з розпізнаванням перешкод в конфліктному середовищі. Описано розв’язання даної задачі методом багатокритеріального динамічного програмування з використанням нейромережевих структур для розпізнавання образів. The problem of synthesis of compromise-optimal routes of mobile robots with obstacle recognition in conflict environments. We describe a method for solving this problem Multicriteria dynamic programming using neural network structures for identification images.
Keywords: багатокритеріальний синтез; multicriteria synthesis; маршрути пересування; мобільний робот; перешкода; нейронна мережа; routes; mobile robot; obstacle; neuron network; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка