Вивіз цукру з українських земель напередодні і в роки Першої світової війни - Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2011)
У статті розглядається малодосліджений аспект української історії − торговельно-економічні відносини Персії і підросійської України на початку ХХ ст., зокрема участь останньої у вивезенні цукру з Російської імперії напередодні та в роки Першої світової війни. In this article unexplored aspect of Ukrainian history - trade and economic relations Persia pidrosiysoyi Ukraine in the early twentieth century. Including active participation in the export of sugar from the Russian Empire the day before and in days of the First World War is considered.
Keywords: Персія; Російська імперія; цукор; вивіз цукру з України; торговельно-економічні зв'язки; Persia; Russian empire; sugar; trade and economic relations; кафедра гуманітарних дисциплін