Купчик, Лідія АндріївнаСтепанець, Любов ФилимонівнаНичик, Оксана ВасилівнаХижняк, Ольга ОлександрівнаМартиненко, Тетяна Андріївна2012-11-122012-11-122011Рослинні відходи харчової промисловості – цінна сировина для створення нових ентеросорбентів, харчових та кормових добавок / Л. А. Купчик, Л. Ф. Степанець, О. В. Ничик, О. О. Хижняк, Т. А. Мартиненко // Харчова промисловысть. – 2011. – № 10. – С. 71–74.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3603Запропоновані способи модифікування рослинних відходів харчової промисловості хімічними активаторами та високотемпературною екструзією з метою підвищення сорбційних властивостей та одержання ентеросорбентів для селективного вилучення іонів важких металів, радіонуклідів та деяких органічних забруднювачів із організмів людей та тварин.The methods of modifying plant waste food chemical activators and hightemperature extrusion to improve the sorption properties and receive absorbents for selective removal of heavy metals, radionuclides and some organic contaminants from humans and animals.otherсорбціяsorptionрослинні відходиважкі металиорганічні забруднювачіvegetable wasteheavy metalsorganic pollutantsкафедра екології та екоменеджментукафедра експертизи харчових продуктівРослинні відходи харчової промисловості – цінна сировина для створення нових ентеросорбентів, харчових та кормових добавокArticle