Спосіб електрообробки цукрових розчинів (Патент на винахід №93805) - Мирончук, Валерій Григорович; Пономаренко, Віталій Васильович; Гарматій, Ярина Володимирівна (My University, 2011)
Спосіб електрообробки цукрових розчинів передбачає обробку цукрових розчинів електричним полем напруженістю 75-150 В/см, яке створюється між ізольованими від розчину електродами. Згідно винаходу цукровий розчин протягом перших 2-3 хвилин обробляють змінним електричним полем і протягом наступних 4-5 хвилин продовжують обробку постійним електричним полем. A method for electrical treatment of sugar solutions provides for treatment of sugar solutions by electrical field with intensity of 75-150 B/sm, occurring between electrodes isolated from solution. According to the invention, sugar solution during the first 2-3 minutes is treated by alternating electric field and during the subsequent 4-5 minutes the treatment by constant electric field is continued.
Keywords: електрообробка; electrotreatment; розчин; solution; електроди; electrodes; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування