Моделювання рецептури м’ясного паштету для спеціального харчування - Гащук, Олександра Ізидорівна; Москалюк, Оксана Євгеніївна; Головачко, Валерій Михайлович (My University, 2021)
Комбінування сировини рослинного і тваринного походження у виробництві м'ясних продуктів дозволяє не тільки збагатити їх функціональними інгредієнтами, підвищити засвоюваність, а й отримати продукти, що відповідають фізіологічним нормам харчування. Моделюючи рецептуру основною сировиною м'ясного паштету було обрано м'ясо птиці і качина печінка, гарбузовий сік та дієтична добавка на основі клітковини ядер волоського горіха. Combining raw materials of plant and animal origin in the production of meat products allows not only to enrich them with functional ingredients, increase digestibility, but also to obtain products that meet physiological standards of nutrition. Modeling the recipe, the main raw materials of meat pate were poultry and duck liver, pumpkin juice and a dietary supplement based on the fiber of walnut kernels.
Keywords: м’ясо птиці; качина печінка; м’ясні паштети; poultry meat; duck liver; meat pate; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів