Боярчук, Ярослав АндрійовичКириленко, Роман ГригоровичШиян, Петро Леонідович2014-07-162014-07-162014https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16164Багаторазове використання фільтрату барди на стадії приготування замісу є доцільним. Максимальна кратність його використання при кількості 50 - 100% складає не більше 5 циклів. Для підвищення циклів використання фільтрату барди бажано використовувати кислотостійкі ферментні препарати оптимум дії рН яких знаходиться в межах 3,4 -5,0, або проводити нейтралізацію барди. Repeated use of the filtrate bards preparation for kneading stage is appropriate. Maximal frequency of its use in the amount of 50 - 100% is not more than 5 cycles. To increase the use of leachate cycles bards desirable to use acid-enzymes optimum of pH which is within 3.4 -5.0 or conduct neutralization bards.uk-UKкрохмалевмісна сировиназброджуванняфільтрат бардиraw starchdigestionfiltrate bardsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваВикористання фільтрату барди в технології підготовки крохмалевмісної сировини до зброджуванняOther