Художня сублімація українського світомислення у поезії Ліни Костенко «Люблю чернігівську дорогу» - Векуа, Оксана Віталіївна (My University, 2015)
У статті подано аналіз поезії Ліни Костенко «Люблю чернігівську дорогу» через призму фольклорного сприйняття дороги й дому. У названому творі просторовий континуум втілений в архетипах дороги, дому, слова, національному універсумі.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; поезія; фольклор; фольклорна асоціація; архетип; творчість; творчество; поэзия; фольклорная ассоциация; архетип; creativity; poetry; folklore; archetype; folk association