Спосіб виробництва спреду з наповнювачем (Патент на винахід №87382) - Грек, Олена Вікторівна; Савченко, Олександр Аркадійович; Онопрійчук, Олена Олександрівна; Петрина, Алла Богданівна; Тимчук, Алла Вікторівна (My University, 2009)
Спосіб виробництва спреду з наповнювачем, що включає приймання та первинну обробку сировини, приготування емульсії з нормалізаційно-стабілізаційною системою, пастеризацію, перетворення суміші у спред, пакування, який відрізняється тим, що як нормалізаційно-стабілізаційну систему використовують суміш сухого знежиреного молока в кількості 4,39- 6,58 кг та ексгрудату рису в кількості 15,36-17,55 кг, подрібненого до стану борошна, яку піддають набуханню у воді при температурі 35-40 °С, пастеризують при температурі 85-90 ºС з витримкою 8-12 хв з наступним охолодженням до 18-20 °С, причому основа емульсії складається з масла "Селянського" солодковершкового несолоного в кількості 189,74-189,99 кг, жиру рослинного - 569,22 кг, емульгатора - 4,00 кг, ароматизатора - 0,3 кг. The mode of production spread with filling, including receipt and initial processing of raw materials, with the preparation emulsion normalization -stabilizing system, pasteurization, turning the mixture spreads, packaging, characterized in that as the normalization-stabilization system, a mixture of skimmed milk of 4.39 - 6.58 kg and rice in quantity eksgrudata 15,36-17,55 kg flour milled to a state which is subjected to swelling in water at a temperature of 35-40 ° C, pasteurized at a temperature of 85-90 º C with a 8-12 min delay and then cooled to 18-20 °C, and the emulsion consists of oil "Country" in the amount of unsalted sweet-189,74-189,99 kg of vegetable oil - 569.22 kg, emulsifier - 4.00 kg, flavoring - 0 , 3 kg.
Keywords: нормалізаційно-стабілізаційна система; the normalization-stabilizing system; екструдат рису; the extrudate rice; жир рослинний; vegetable fat; емульгатор; emulsifier; ароматизатор; flavor; кафедра технології молока і молочних продуктів