Очищення води від бактерій за допомогою коагулянтів – основних сульфатів алюмінію - Хижняк, Ольга Олександрівна; Скроцька, О. В. (My University, 2012)
Анотація У зв’язку з проблемою отримання води питної кондиції, було поставлено за мету отримати реагенти з високою коагуляційною здатністю не тільки в відношенні до фізико-хімічних домішок, але й до мікроорганізмів. Запропоновані коагулянти – основні сульфати та дигідроксосульфат алюмінію дозволяють отримати воду високої якості, та видалити бактерії E.coli з природних вод рр. Дніпро та Десна. Ступінь видалення становить біля 90 %, що вказує на високу їх ефективність. In connection with the problem of receipt of water of drinkable standard, it was put by an aim to get reagents with high coagulative ability not only in attitude toward physical and chemical admixtures but also to the microorganisms. Offer coagulants are basic sulfates and allow to get water of high quality a digidroxosulphat of aluminium, and delete to the bacterium E.coli from natural waters Dnepr and Desna. The degree of moving away presents about 90 %%, that specifies on their high efficiency.
Keywords: сульфат алюмінію; дигідроксосульфат алюмінію; коагуляція; підготовка води; basic sulfate of aluminium; digidroxosulphat of aluminium; coagulation; preparation of water; кафедра експертизи харчових продуктів