Шеремет, Олег Олексійович2013-06-132013-06-132004Шеремет, О. О. Функціонування ринку соків в Україні / О. О. Шеремет // Наукові праці НУХТ. - 2004. – № 32. – С. 79-81.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8271Нині подолання харчового дефіциту в Україні вже не є першочерговим завданням. Але з’явилися нові завдання – виробництво продуктів для підтримання здоров’я споживачів. Ставлення до таких продуктів стає поміркованішим, висуваються нові вимоги до гармонійного збалансованого смаку і вмісту корисних речовин. Тобто спостерігається тенденція споживчого попиту, яка характеризується прагненням до натуральності та корисності. Саме соки й соковмісні напої займають в цьому провідні позиції. Зміни в харчовому раціоні споживачів призводять до значного споживання безалкогольних напоїв, диктують нові вимоги до міжнародних ринків соків. У всьому світі також змінюється структура харчування споживачів – зростає споживання безалкогольних напоїв, зокрема соків. Спостерігається закономірність: чим розвинутіша економіка країни, тим більше її населення споживає натуральних соків. Today overcome food shortages in Ukraine is no longer a priority. However, new tasks - production of products for the health of consumers. Cigarette following product becomes softer, put forward new requirements for harmonious taste and a balanced content of nutrients. That is the trend in consumer demand, which is characterized by the desire for naturalness and usefulness. It juices and juice drinks occupy a leading position in this. Changes in the diet of consumers lead to significant consumption of soft drinks, dictates new requirements for international markets juices. Worldwide also changing structure of power consumers - increasing consumption of soft drinks, including juices. There is a pattern: the more advanced the economy, the greater its population consumes natural juices.otherсокисоковмісні напоїфункціонуванняринокмаркетингова стратегіяjuicesjuice drinksoperationmarketmarketing strategyФункціонування ринку соків в УкраїніArticle