Конкурентне законодавство - основа конкурентоздатності країни - Чернелевська, Олена Леонідівна (My University, 2014)
Для окреслення меж конкурентного законодавства необхідно визначити предмет регулювання даного законодавства і його мету. Що стосується предметного критерію, то виявлення його не є складним, оскільки конкурентне законодавство є інститутом господарського права. Предметом конкурентного законодавства є господарські відносини суб'єктів господарювання, які впливають або можуть вплинути на конкуренцію. Найбільше складним є встановлення мети і завдань конкурентного законодавства, що буде визначальним і дозволить, на нашу думку, окреслити конкретний зміст конкурентного законодавства. To outline the limits of competition law should define the subject of regulation of this law and its purpose. With regard to the objective criteria that identify it is not difficult because the competition legislation is an institution of commercial law. The subject of competition law is economic relations entities that affect or may affect competition. The most difficult is to establish goals and objectives of competition law that will be decisive and will, in our opinion, to outline the specific content of competition law.
Keywords: конкурентоздатність; господарське право; конкурентне законодавство; competitiveness; Business Law; competition legislation