Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаКоваленко, Сергій Дмитрович2014-11-032014-11-032014Євтушенко, О. В. Удосконалення методу управління охороною праці на підприємствах харчової промисловості / О. В. Євтушенко, С. Д. Коваленко // Харчова промисловість. – 2014. – Вип. 15. – С. 141–148.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17893Удосконалено методи управління охороною праці на основі поєднання статистичного аналізу, експертного оцінювання з ранжуванням факторів та комбінованого прогнозування ризиків виробничого травматизму з реалізацією алгоритму формування пропозицій по поліпшенню умов праці на підприємствах харчової промисловості. Отримані результати можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці робітників підприємств харчової промисловості, а також підприємств інших галузей промисловості України. In the article were considered components of labor safety management system at food enterprises and its disadvantages were analyzed. Correlation of basic statistical data causes ill-conditioning of the normal equations system for identification of the regression coefficient. And the presence of clearances during an identifying of input data causes an assignment offset. For the prevention of that disadvantages and with aim to forecast statistical indexes of occupational injury proposed the improvement of combine regression analysis method on the principal components, which based on expert assignment methods. Wherein, the expert assignment method is more useful for clarifying basic components and providing veracity of statistical assignment of labor safety level. There was proposed the algorithm of solution making for labor conditions improving at the food industry enterprises, which based on combined risks forecasting.uk-UKвиробничий травматизмнещасний випадокбезпекапрацяпрогнозindustrial traumatismaccidentsafetyworkforecastкафедра екологічної безпеки та охорони праціУдосконалення методу управління охороною праці на підприємствах харчової промисловостіArticle