Шевченко, Анастасія ОлександрівнаДробот, Віра Іванівна2022-12-222022-12-222022Шевченко, А. Вівсяні висівки – перспективна добавка для надання хлібу оздоровчих властивостей / А. Шевченко, В. Дробот // Біологічні, медичні та науково-педагогічні аспекти здоров’я людини : міжнародна науково-практична конференція, 17-18 листопада 2022 р., м. Полтава. – Полтава, 2022. – С. 103–105https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38749Сьогодні питання здорового харчвання є актуальним для харчової промисловості для забезпечення продовольчої безпеки. Слід зосередити увагу на вживанні продуктів з оздоровчими властивостями, зокрема хлібобулочних виробів, як одних з основних в раціоні. Для цього доцільно збагачувати хліб вівсяними висівками як джерело харчових волокон. Це збільшить їхній вміст в готовому продукті, що сприятиме нормалізації фізіологічних процесів в організмі. Nowadays the issue of healthy nutrition is important for food industry in order to ensure food security. Attention should be focused on the use of products with health-improving properties, in particular bakery products, as one of the main ones. For this purpose, it is advisable to enrich bread with oat bran as a source of dietary fiber. It will increase its content in the finished product, which will contribute to the normalization of physiological processes in the body.otherвівсяні висівкихлібхарчові волокнаоздоровчі властивостіoat branbreadfiberhealth-improving propertiesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВівсяні висівки – перспективна добавка для надання хлібу оздоровчих властивостейThesis