Вівсяні висівки – перспективна добавка для надання хлібу оздоровчих властивостей - Шевченко, Анастасія Олександрівна; Дробот, Віра Іванівна (My University, 2022)
Сьогодні питання здорового харчвання є актуальним для харчової промисловості для забезпечення продовольчої безпеки. Слід зосередити увагу на вживанні продуктів з оздоровчими властивостями, зокрема хлібобулочних виробів, як одних з основних в раціоні. Для цього доцільно збагачувати хліб вівсяними висівками як джерело харчових волокон. Це збільшить їхній вміст в готовому продукті, що сприятиме нормалізації фізіологічних процесів в організмі. Nowadays the issue of healthy nutrition is important for food industry in order to ensure food security. Attention should be focused on the use of products with health-improving properties, in particular bakery products, as one of the main ones. For this purpose, it is advisable to enrich bread with oat bran as a source of dietary fiber. It will increase its content in the finished product, which will contribute to the normalization of physiological processes in the body.
Keywords: вівсяні висівки; хліб; харчові волокна; оздоровчі властивості; oat bran; bread; fiber; health-improving properties; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів