Протитечійний шнековий екстрактор безперервної дії з проміжним віджимом рослинної сировини (Патент на корисну модель № 103372) - Чернелевський, Ігор Володимирович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Марценюк, Олександр Степанович (My University, 2015)
Конструкція секціонованого шнекового екстрактора, яка забезпечує протитечійне переміщення твердої і рідкої фаз та дозволяє реалізувати ефект кількаразового проміжного віджиму і наступного розпушення твердої фази. Він включає корпус зі шнеком на центральному валу і складається з кількох основних секцій, початкової та кінцевої. Конструктивні рішення забезпечують протитечійний рух екстрагента і сировини в апараті та одночасне спресовування і розпушення сировини у кожній секції.
Keywords: проміжний віджим; шнековий екстрактор; екстрагування; intermediate compression; screw extractor; extraction; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв