Спосіб виробництва масляного напівфабрикату «Каротинка» (Патент на винахід № 107164) - Мирошник, Юлія Анатоліївна; Гавриш, Андрій Володимирович; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2014)
Спосіб виробництва масляного напівфабрикату, який відрізняється тим, що масло вершкове розм'якшують до температури 20…22 °C, перемішують і одночасно перетирають з плодово-ягідним порошком у кількості 20…25 %, додаючи лецитин у кількості 0,1…0,2 % до одержання розміру часточок суспензії масляного напівфабрикату 20…30 мкм. The method of production of oil semi-finished product is characterized in that butter is soften to the temperature of 20 ... 22 ° C, stirred while fray with fruit powder in the amount of 20 ... 25%. Lecithin is added in the amount of 0.1 ... 0.2 % to obtain the particle size of the suspension of oil semi-finished product of 20 ... 30 microns.
Keywords: масляний напівфабрикат; oil semi-finished product; спосіб виробництва; method of production; плодово-ягідний порошок; fruit powder; кафедра готельно-ресторанної справи