Panchenko, KarinaHarkusha, Olena O.2023-11-152023-11-152022Panchenko, K. The mechanism of regulation of the innovation and investment processes of the food industry development / K. Panchenko, O. Harkusha // 88 International scientific conference of young scientist and students : youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution, April – May, 2022. – Kyiv : NUFT, 2022. – Part 3. – Pp.395https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41527Consequently, investments in the food industry are not always invested efficiently and are less focused on innovation. State regulatory measures and investments ensure the formation of a favorable competitive food environment, increase food safety and quality, and improve consumer access and choice of food products. Отже, інвестиції в харчову промисловість не завжди вкладаються ефективно і менше орієнтовані на інновації. Заходи державного регулювання та інвестиції забезпечують формування сприятливого конкурентного продовольчого середовища, підвищують безпечність та якість харчових продуктів, покращують доступ споживачів та вибір харчових продуктів.enкафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікаціїinnovation and investmentfood enterprisesinvestorsінновації та інвестиціїхарчові підприємстваінвесториThe mechanism of regulation of the innovation and investment processes of the food industry developmentThesis