Дубковецький, Ігор ВолодимировичМалежик, Іван ФедоровичСтрельченко, Людмила ВасилівнаБуpлака, Тетяна ВасилівнаЄвчук, Яна Валеріївна2018-06-262018-06-262015Дослідження кінетики конвективно-терморадіаційного сушіння глоду / І. В. Дубковецький, І. Ф. Малежик, Л. В. Стрельченко та ін. // Наукові праці ОНАХТ. – 2015. – Вип. № 47, Том 2. - С. 18-22.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27772Найбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є сушіння. В той же час цей метод є і найдорожчим. Тому головним завданням процесу сушіння є добитися найвищої якості при мінімальних витратах електроенергії. Для зневоднення глоду з енергетичної точки зору найбільш доцільним є сушіння інфрачервоним випромінюванням, але даний метод не набув значного поширення через явище термодифузії. В статті наведені дослідження кінетики сушіння глоду Алмаатинського терморадаційним, конвективним і комбінованим способами. The most effective method of food preservation today is drying. At the same time, this method is also the most expensive. Therefore, the main task of the drying process to achieve high quality at the lowest cost of electricity. Dewatering hawthorn in terms of energy most appropriate infrared radiation drying, but this method is not widely used because of the phenomenon of thermal diffusion. The paper presents the study of the kinetics of drying hawthorn Almaatinskogo infrared, convection and combination methods.сушінняглідкомбінований методопроміненняенерговитратитерморадіаційне сушінняdryinghawthorncombined methodirradiationenergy consumptionthermo-radiation dryingкафедра процесів і апаратів харчових виробництвДослідження кінетики конвективно-терморадіаційного сушіння глодуArticle