Спосіб виробництва барвника харчового з червоного буряка (Патент на корисну модель № 45865) - Ключко, Олександра Ігорівна; Попова, Наталія Вікторівна; Бандуренко, Галина Михайлівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Мисюра, Тарас Григорович (My University, 2009)
Спосіб виробництва барвника харчового з червоного буряка, який включає миття сировини, інспекцію, бланшування, очищення, подрібнення, екстрагування та концентрування, який відрізняється тим, що застосовують екстрагування з використанням низькочастотних механічних коливань при частоті 3-9 Гц протягом 15-45 хв. і температурі екстрагенту 55-65 °С. Технічний результат полягає в повному екстрагуванні червоних пігментів, що забезпечить найвищу якість барвника. Method of manufacturing a food dye from red beet, which includes washing raw materials, inspection, scalding, cleaning, grinding, extraction and concentration, wherein applying extraction using low mechanical vibrations at a frequency of 3-9 Hz for 15-45 min. and a temperature of 55-65 ° C. The extractant The technical result is the complete extraction of red pigments that provide the highest quality dye.
Keywords: спосіб виробництва; червоний буряк; харчовий барвник; Method of manufacturing; red beet; food dye; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування