Ключко, Олександра ІгорівнаПопова, Наталія ВікторівнаБандуренко, Галина МихайлівнаЗав'ялов, Володимир ЛеонідовичМисюра, Тарас Григорович2014-03-202014-03-202009Патент 45865 UA, МПК C09B 61/00 (2009) Спосіб виробництва барвника харчового з червоного буряка / Ключко О. І., Попова Н. В., Бандуренко Г. М., Зав’ялов В. Л., Мисюра Т. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. — № u 20090634 ; заявл. 02.07.2009 ; опубл. 25.11.2009, Бюл.№ 22, 2009 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13292Спосіб виробництва барвника харчового з червоного буряка, який включає миття сировини, інспекцію, бланшування, очищення, подрібнення, екстрагування та концентрування, який відрізняється тим, що застосовують екстрагування з використанням низькочастотних механічних коливань при частоті 3-9 Гц протягом 15-45 хв. і температурі екстрагенту 55-65 °С. Технічний результат полягає в повному екстрагуванні червоних пігментів, що забезпечить найвищу якість барвника. Method of manufacturing a food dye from red beet, which includes washing raw materials, inspection, scalding, cleaning, grinding, extraction and concentration, wherein applying extraction using low mechanical vibrations at a frequency of 3-9 Hz for 15-45 min. and a temperature of 55-65 ° C. The extractant The technical result is the complete extraction of red pigments that provide the highest quality dye.uk-UKспосіб виробництвачервоний бурякхарчовий барвникMethod of manufacturingred beetfood dyeкафедра експертизи харчових продуктівкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняСпосіб виробництва барвника харчового з червоного буряка (Патент на корисну модель № 45865)