Вплив сушених вичавок з червоного столового буряка на показники якості пшеничного хліба - Жданов, Дмитро Юрійович; Грищенко, Анна Миколаївна (My University, 2018)
В роботі наведено результати досліджень впливу сушених вичавок із столового буряка на якість пшеничного хліба. Сушені бурякові вичавки сприяють забарвленню тіста в червоний колір завдяки антоціанам, проте під час випікання вони руйнуються і колір м’якушки виробів стає коричневим. Об’єм виробів з вичавками значно менший, порівняно з контрольним зразком.
Keywords: сушені бурякові вичавки; якість хліба; харчова цінність хліба; антоціани; харчові волокна; dried beet pomace; bread quality; nutritional value of bread; anthocyanins; dietary fiber; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів