Михалевич, Артур ПетровичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаОсьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаСапіга, Вікторія Ярославівна2023-03-072023-03-072022Комплексна органолептична оцінка морозива з β-глюканом вівса / А. Михалевич, Г. Поліщук, Т. Осьмак, В. Сапіга // Харчова промисловість. – 2022. – № 31-32. – С. 15-26https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39031У статті наведено результати комплексної органолептичної оцінки морозива не жирного ацидофільно-сироваткового. Модифіковано дескрипторний метод органолептичної оцінки морозива, розроблено таблицю типових вад низькожирного морозива із β-глюканом та вдосконалено формулу розрахунку комплексного показника шляхом введення коефіцієнта поправки, що дає змогу підвищити якість продукту, своєчасно виявити його недоліки та порівняти його властивості з відомим аналогами. За результатами комплексної органолептичної оцінки морозива, у тому числі за модифікованим авторами методом, встановлено найвищий показник якості для зразка, що містить 0,75% β-глюкану.otherпоправочний коефіцієнтcorrection factorдескрипторdescriptorкритерій якостіquality criterionкафедра технології молока і молочних продуктівКомплексна органолептична оцінка морозива з β-глюканом вівсаArticle