Комплексна органолептична оцінка морозива з β-глюканом вівса - Михалевич, Артур Петрович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Сапіга, Вікторія Ярославівна (My University, 2022)
У статті наведено результати комплексної органолептичної оцінки морозива не жирного ацидофільно-сироваткового. Модифіковано дескрипторний метод органолептичної оцінки морозива, розроблено таблицю типових вад низькожирного морозива із β-глюканом та вдосконалено формулу розрахунку комплексного показника шляхом введення коефіцієнта поправки, що дає змогу підвищити якість продукту, своєчасно виявити його недоліки та порівняти його властивості з відомим аналогами. За результатами комплексної органолептичної оцінки морозива, у тому числі за модифікованим авторами методом, встановлено найвищий показник якості для зразка, що містить 0,75% β-глюкану.
Keywords: поправочний коефіцієнт; correction factor; дескриптор; descriptor; критерій якості; quality criterion; кафедра технології молока і молочних продуктів