Державна підтримка розвитку спиртової галузі України - В’ялець, Оксана Вікторівна; Ткаченко, Ольга Миколаївна (Науково-дослідий економічний інститут, 2010)
У статті розглянуто проблеми державної підтримки розвитку спиртової галузі харчової промисловості. Розглянуто основні функції держави та їх реалізацію стосовно спиртової промисловості України. Обґрунтовано необхідність вирішення питань завантаження надлишкових потужностей, перепрофілювання спиртових заводів, виробництво спиртової продукції на експорт. Запропоновано механізм державного регулювання розвитку спиртової галузі України. The article identified the problem of the government support of the alcohol industry development. The government primary functions and their realization concerning with the alcohol industry of Ukraine are considered. Justified the necessity to solve the questions of the loading of excessive productive capacities, making alcohol production for export, change the description of the alcohol enterprises. The authors proposed the mechanism of the government control of the Ukrainian alcohol industry development.
Keywords: державне регулювання промисловості; спиртова промисловість; перепрофілювання спиртових заводів; виробництво спиртової продукції; state adjusting of industry; alcoholic industry; production of alcoholic goods; кафедра економіки і права