Визначення механізму забруднення нанофільтраційних мембран при розділенні молочної сироватки - Киричук, Іванна Ігорівна; Мирончук, Валерій Григорович; Змієвський, Юрій Григорович (My University, 2013)
На основі аналізу наукових публікацій та проведених експериментальних досліджень встановлено основні типи та механізм формування забруднення при розділенні молочної сироватки з використанням нанофільтраційних мембран ОПМН-П (ЗАТ НТЦ «Владіпор», Росія). Експериментально підтверджено, що осад формується на поверхні мембрани Based on the analysis of scientific publications and conducted experimental studies established the basic types and mechanism formation of fouling in the separation of whey using nanofiltration membranes OPMN-P (STC "Vladipor", Russia). Experimentally confirmed that the precipitate formed on the membrane surface
Keywords: розділення; механізм забруднення; молочна сироватка; нанофільтраційні мембрани; separation; mechanism of fouling; whey; nanofiltration membrane; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування