Біоактивоване насіння льону у технологіях хлібобулочних та кондитерських виробів функціонального призначення - Краєвська, Світлана Петрівна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2020)
Формування раціону здорового харчування на основі концепції збалансованості харчових речовин диктує необхідність створення продуктів з підвищеною харчовою цінністю. Проростки льону можна додавати до всіх видів хлібобулочних виробів. При цьому термін їх придатності збільшується за рахунок антиоксидантних нутрієнтів. Проростки можна використовувати при виробництві солодких кондитерських виробів, при виготовленні замороженого тіста завдяки хорошій вологозв'язуючій здатності. The formation of a healthy diet based on the concept of nutritional balance dictates the need to create products with high nutritional value. Flax seedlings can be added to all types of bakery products. At the same time, their shelf life is increased due to antioxidant nutrients. Sprouts can be used in the manufacture of sweet confectionery, in the manufacture of frozen dough due to its good water-binding ability.
Keywords: насіння льону; біоактивація; проростки; біохімічний склад; функціональний харчовий продукт; flax seeds; bioactivation; seedlings; biochemical composition; functional food; кафедра технології оздоровчих продуктів