Краєвська, Світлана ПетрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2020-06-162020-06-162020Краєвська, С. П. Біоактивоване насіння льону у технологіях хлібобулочних та кондитерських виробів функціонального призначення / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко // Харчові технології та готельно-ресторанний бізнес: інновації й сучасні перспективи розвитку : матеріали Ювілейної науково-практичної конференції з міжнародною участю студентів, аспірантів та молодих вчених, 29 квітня 2020 р., м. Київ. – Київ : ККІБП, 2020. - С. 47-49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31382Формування раціону здорового харчування на основі концепції збалансованості харчових речовин диктує необхідність створення продуктів з підвищеною харчовою цінністю. Проростки льону можна додавати до всіх видів хлібобулочних виробів. При цьому термін їх придатності збільшується за рахунок антиоксидантних нутрієнтів. Проростки можна використовувати при виробництві солодких кондитерських виробів, при виготовленні замороженого тіста завдяки хорошій вологозв'язуючій здатності. The formation of a healthy diet based on the concept of nutritional balance dictates the need to create products with high nutritional value. Flax seedlings can be added to all types of bakery products. At the same time, their shelf life is increased due to antioxidant nutrients. Sprouts can be used in the manufacture of sweet confectionery, in the manufacture of frozen dough due to its good water-binding ability.otherнасіння льонубіоактиваціяпроросткибіохімічний складфункціональний харчовий продуктflax seedsbioactivationseedlingsbiochemical compositionfunctional foodкафедра технології оздоровчих продуктівБіоактивоване насіння льону у технологіях хлібобулочних та кондитерських виробів функціонального призначенняThesis