Гапонюк, Ігор Іванович2016-10-132016-10-132016Гапонюк, І. І. Дифузія вологи і теплоти зернових культур / І. І. Гапонюк // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції - основні засади її конкурентоздатності : матеріали V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 14 вересня 2016 р., м. Київ. - К. : НУХТ, 2016. - С. 176-178.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24436Більшість технологічних процесів післязбиральної обробки і зберігання зерна пов’язані із дифузією вологи в тілі зернини та на границях фазових середовищ. Знаючи закономірності переміщення вологи в тілі зернини (шару зерна) і теплоти, фазового та міжфазового вологообміну можна керувати вологістю тіла зернини (шару зерна) та тривалістю процесу вологообміну, а отже і організувати технологію заданого управління вологістю і температурою зерна. Most processes post-harvest processing and storage units associated with the diffusion of water in the body and the seed phase boundaries environments. Knowing the patterns of movement of water in the body of grain (grain layer) and heat phase interfacial moisture and humidity can be controlled bodies grains (grain layer) and the duration of the process of moisture and thus organize technology management set humidity and temperature of the grain.uk-UKкафедра технології зберігання і переробки зернадифузіязернові культуривологаdiffusionwetcropsДифузія вологи і теплоти зернових культурOther