Спосіб досягнення фазової рівноваги на ступенях контакту ректифікаційної колони - Куц, Анатолій Михайлович; Булій, Юрій Володимирович; Бабушко, Володимир Володимирович (My University, 2017)
Ефективність ступінчастого контакту фаз по висоті ректифікаційної колони визначають за ступенем досягнення фазової рівноваги між рідиною та парою. Практично така рівновага на реальних тарілках майже ніколи не досягається. Efficiency stepped contact phase distillation column height is determined by the degree of achievement of phase equilibrium between liquid and vapor. In practice this balance on real plates almost never achieved.
Keywords: масообмін; фазова рівновага; контрольовані цикли; рідинна затримка; mass transfer; phase equilibria; distillation column; controlled cycles; liquid delay; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства