Очищення водно-спиртових розчинів природними мінералами - Мельник, Людмила Миколаївна; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2011)
В роботі встановлено, що глауконіт у порівнянні з сапонітом та монтморилонітом найбільш ефективно адсорбує в сортівках альдегіди та естери. The paper found that glauconite compared with montmorillonite and saponite most effectively adsorbs in sortivkah aldehydes and esters.
Keywords: адсорбція; сапоніт; глауконіт; монтморилоніт; водно-спиртові розчини; adsorption; saponite; glauconite; smectite; water-alcohol solutions; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки