Кадровий потенціал соціальної сфери: сучасний стан та перспективи розвитку - Мосійчук, Ірина Вікторівна (My University, 2013)
У статті визначено сутність кадрового потенціалу соціальної сфери, проаналізовано сучасний стан та проблеми кадрового потенціалу освітньої, медичної та культурної сфер, також визначено рівень забезпеченості кадрами усіх складових соціальної сфери, надані характеристика та дані показників персоналу системи охорони здоров ’я, визначений кадровий потенціал ВНЗ, ПТНЗ, закладів охорони здоров ’я, зазначений метод взаємодії навчального і наукового процесів для покращення якості кадрового потенціалу соціальної сфери. The essence of such notion as human capacity of social sphere has been investigated, the modern state and problems of human capacity of educational, medical and cultural spheres are analysed. The stugging level of all constituents of social sphere is determined. The description and information indexes of personnel of health protection system are given. The human capacity of higher educational institutions, vocational and technical institutions and establishments of health protection is determined. The method of educational and scientific interprocess communication for the improvement of quality of skilled potential of social sphere is specified.
Keywords: skilled potential; social sphere; material well-being; estimation and development of human capacity; shots; оцінка та розвиток кадрового потенціалу; кадровий потенціал; соціальна сфера; забезпеченість кадрами