Дослідження кінетики набухання зернової рослинної сировини - Логвиненко, Наталія Петрівна; Рожко, Олександра Юріївна; Юшко, Марія Ігорівна; Чорний, Валентин Миколайович; Лапіна, Надія Володимирівна; Прищепа, Юлія Юріївна; Ляшко, Галина Василівна; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна (My University, 2015)
Проведена серія експериментів та отримані закономірності зміни коефіцієнта набухання в системі екстрагент (технологічна вода) — подрібнена зернова рослинна сировина (вівсяний, кукурудзяний, ячмінний та пшеничний солод). Отримані апроксимаційні залежності введено як складові математичної моделі всього об’єкту — віброекстрактора періодичної та безперервної дії. A series of experiments was carried out and the regularities of the change in the swelling coefficient in the system of extractant (technological water) - crushed grain plant raw material (oat, corn, barley and wheat malt) were obtained. Obtained approximation dependencies are introduced as components of the mathematical model of the entire object - a vibration extractor of periodic and continuous action.
Keywords: набухання; зерно; солод; swelling; grain; malt; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології зберігання і переробки зерна