Обґрунтування рецептури снеку оздоровчого призначення на основі насіння льону - Стеценко, Наталія Олександрівна; Краєвська, Світлана Петрівна (My University, 2020)
Обґрунтовано доцільність створення лляних чіпсів з додаванням порошку базиліку, які розширять асортимент продукції оздоровчої дії. Встановлено, що навіть не дуже значні дози внесення порошку базиліку позитивно впливають на склад продукту – кількість жиру, вітаміну Е та магнію, вміст яких був надлишковим, зменшується, а інших вітамінів та мінералів – зростає. Лляні чіпси з додаванням 3% порошку базиліку можна віднести до категорії функціональних харчових продуктів. The expediency of creating flax chips with the addition of basil powder, which will expand the range of health products, is substantiated. It was found that even not very significant doses of basil powder have a positive effect on the composition of the product - the amount of fat, vitamin E and magnesium, the content of which was excess, decreases, and other vitamins and minerals - increases. Flax chips with the addition of 3% basil powder can be classified as functional foods.
Keywords: насіння льону; снек; функціональний харчовий продукт; рецептура; біохімічний склад; чіпси; flax seeds; snack; functional food; recipe; biochemical composition; chips; кафедра технології оздоровчих продуктів