Соціологія девіантної поведінки - Дитюк, Ірина; Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2014)
Девіантна поведінка, що розуміється як порушення соціальних норм, придбало в останні роки масовий характер і поставило цю проблему в центр уваги соціологів, соціальних психологів, медиків, працівників правоохоронних органів. Пояснити причини, умови і фактори, що детермінують це соціальне явище, стала насущною задачею. Deviant behavior, understood as a violation of social norms in recent years has become widespread and has put this issue into focus sociologists, social psychologists, physicians, law enforcement officers. Explain the causes, conditions and factors that determine a social phenomenon, has become urgent task.
Keywords: психологія; норми поведінки; девіантна поведінка; Psychology; standards of conduct; deviant behavior; кафедра гуманітарних дисциплін