Дослідження роботи промислових регульованих клапанів у виробничому процесі - Володін, Сергій Олексійович; Мирончук, Валерій Григорович (My University, 2017)
Цукрове виробництво вимагає якісної підготовки цукрового буряка для подальшої переробки. При умові забруднення піском із погано відмитого буряка, на заводі забиваються підігрівачі циркуляційного соку колонних дифузійних апаратів, що вимагає збільшення кількості продувок соку на станції дефекосатурації. Погана класифікація відходів мийного відділення, яка здійснюється на базі такого застарілого обладнання - як 2-х барабанний класифікатор, призводить до того, що в мийних відділеннях втрачається близько 3,0-6,0% до маси буряка, маси фракцією 10-20 мм, придатної до промислової переробки із забезпеченням отримання товарного цукру. Sugar production requires high-quality preparation of sugar beet for further processing. If contaminated with sand from poorly washed beets, the plant clogs the circulating juice heaters of the column diffusion apparatus, which requires an increase in the number of juice purges at the defecation station. Poor classification of the washing department waste, which is carried out on the basis of such outdated equipment as a 2-drum classifier, leads to the fact that about 3.0-6.0% of the beet mass, mass with a fraction of 10-20 mm, suitable for industrial processing to produce commercial sugar, is lost in the washing department.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; цукрове виробництво; регульовані клапани; мийне відділення; sugar production; adjustable valves; washing compartment