Микро и наноструктура сливочного масла функционального назначения с криопорошком почек черной смородины - Рашевская, Тамара Алексеевна (My University, 2010)
Micro- and nanostructure of butter with blackcurrant cryopowder was studied by scanning electron microscope investigation. It is proved, that the addition of low dose of blackcurrant cryopowder gives functional properties to butter and can make nanostructure elements 5÷25 times smaller. Установлено, что внесение небольших доз криопорошка из почек черной смородины придает маслу функциональные свойства, способствует измельчению элементов наноструктуры в 5÷25 раз, величина которых находится в наноразмерном диапазоне. Измельчение наноструктуры улучшает показатели структуры и консистенции масла, повышаются его функциональные свойства и хранимоспособность.Встановлено, що внесення невеликих доз кріопорошка з нирок чорної смородини надає маслу функціональні властивості, сприяє подрібненню елементів наноструктури в 5 ÷ 25 разів, величина яких знаходиться в нанорозмірному діапазоні. Подрібнення наноструктури покращує показники структури та консистенції масла, підвищуються його функціональні властивості і здатність до зберігання. Therefore the quality of butter is better. Multifunctional properties of blackcurrant cryopowder in multicomponent system as butter were proved.
Keywords: сливочное масло; криопорошок; наноструктура; butter; nanostructure; cryopowder; кафедра технології молока і молочних продуктів