Інформаційне забезпечення в системі економічної безпеки підприємства - Іванюта, Тетяна Миколаївна (My University, 2014)
Дисертація присвячена дослідженню теоретичних положень та розробці практичних рекомендацій щодо формування ефективної системи інформаційного забезпечення економічної безпеки підприємства. Здійснено теоретичний аналіз концептуальних підходів щодо визначення економічної сутності понять «безпека», «економічна безпека підприємства» та «інформаційне забезпечення». Систематизовано завдання та обґрунтовано структуру системи економічної безпеки підприємства, визначено місце в ній інформаційного забезпечення та його складових. Проведено аналіз теоретичних розробок та можливостей практичного використання бенчмаркінгу, а також причин, що перешкоджають його розвитку на вітчизняних підприємствах харчової промисловості. The thesis deals with research of theoretical ideas and development of practical recommendations concerning creation of an effective system of economic security of a company and its information support. A theoretical analysis of conceptual approaches was conducted concerning definition of the meaning and peculiarities of formation of such concepts as ‘security’, ‘economic security of a company’ and ‘information support’. A structure of system of economic security of a company was justified, its tasks were systemized, a place of information support and its components were defined. Herein, theoretical researches and possibilities of practical use of benchmarking were analyzed, alongside with causes that prevent its development at domestic food industry companies.
Keywords: підприємство; інформація; інформаційне забезпечення; економічна безпека; система економічної безпеки; харчова промисловість; company; information; information support; economic security; economic security system; food industry; кафедра економіки і права