Журавлина – перспективна ягідна сировина для виробництва неглазурованих помадних цукерок - Дорожинська (Онофрійчук), Оксана Сергіївна; Биконь, Олена Анатоліївна; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2018)
У тезі відображені результати досліджень, присвячених можливості використання пюре з ягід журавлини при виробництві помадних корпусів цукерок. Досліджено наявність антоціанових сполук в зразку пюре. Підібрано оптимальні технологічні режими та стадії виготовлення і формування виробів із додаванням пюре. Підібрано раціональне дозування пюре в рецептуру виробів та визначено вплив внесення пюре на органолептичні властивості та термін зберігання цукерок. Визначено вплив внесення пюре журавлини на зміну харчової цінності та показника глікемічності виробу.
Keywords: помадні цукерки; журавлина; антоціани; біофлаваноїди; екструзія; показник глікемічності; fondant candy; cranberry; anthocyanins; bioflavonoids; extrusion; glycemic index; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів